Ik Blink Groep breidt internationaal uit door overname Temporales

Algemeen – 20 Oct 2022 door Citty de Leeuw

Begin oktober zette Joost Fiévez, CEO en eigenaar van Ik Blink Groep, zijn handtekening onder de overeenkomst van de overname van het Spaanse Temporales. Een recruitmentbureau dat Zuid-Europese mensen bemiddelt naar betekenisvolle banen in Noord-Europa. Door de overname van Temporales heeft de Ik Blink Groep een sterke, strategische positie in de internationale recruitmentmarkt en is zij direct marktleider van de regio Zuid-Europa.

Inspelen op de Europese kloof tussen personeelstekort en werkloosheid
Temporales speelt al 10 jaar in op de kloof tussen het personeelstekort in Noord-Europa en de beschikbaarheid van arbeidspotentieel in Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Vanuit de vestigingen in Madrid, Lissabon en Athene bemiddelt Temporales jaarlijks ruim 6000 mensen naar banen in Nederland en Duitsland. Uit recent onderzoek van Eurostat blijkt dat 25 % van de mensen onder de 30 jaar werkloos is in Zuid-Europese landen*. Hierdoor groeit het aantal bemiddelingen sterk. Temporales helpt jongeren aan banen binnen de sectoren Logistiek & Industrie, Hospitality, Zorg, Techniek, Finance en IT.

‘Met de overname door de Ik Blink Groep kan Temporales versnellen in haar ambitie om te groeien in diverse branches en inhoud geven aan career development.’ aldus Manuel Diez, oprichter van Temporales. 

Grenzeloos groeien door vernieuwde strategie 
De Ik Blink Groep verandert door deze overname haar focus van nationaal naar internationaal. En laat hiermee zien sterk in Europese arbeidsmarkt te geloven. Ze gaat lopende partnerships met inleners, intermediairs en (toe)leveranciers versterken. Daarmee kan Ik Blink Groep organisaties in Nederland nog sneller van kwalitatief personeel voorzien. In de toekomst wil ze het marktaandeel in Duitsland uitbreiden en in het Verenigd Koninkrijk opbouwen.

‘Met Temporales voegen we een 7e label toe aan het portfolio van de Ik Blink Groep. Hiermee zijn we een internationale organisatie, en komt een langgekoesterde droom uit voor mij als Nederlander met Spaanse roots. Door de overname kunnen we met de Ik Blink Groep nog beter onze missie nastreven en een antwoord geven op de alsmaar toenemende vraag naar kwalitatief en duurzaam personeel’, aldus Joost Fiévez, CEO en eigenaar van de Ik Blink Groep. 

Over de Ik Blink Groep 
De Ik Blink Groep is al ruim 5 jaar actief in de Nederlandse recruitmentbranche. En helpt mensen en organisaties in de zoektocht naar goed werkgeverschap, talent, werk en geluk. In totaal werken er ruim 120 medewerkers bij Ik Blink Groep. Onder dit moederbedrijf vallen de volgende labels:

  • NuFlex
  • WerkmaX 
  • Oak Safety
  • BouwMaten 
  • OAK HRM
  • KR8 Werkkleding
  • Temporales

* Eurostat (2022)

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.